Er zijn meerdere redenen waarom een glazen binnendeur een echte meerwaarde betekent voor jouw interieur. Aangezien glazen deuren (grotendeels) lichtdoorlatend zijn, haal je een pak meer licht in huis. Zo creëer je een aangenamer en opener gevoel.

Op die manier trekken glazen binnendeuren ook onmiddellijk de aandacht op een positieve manier: ze ogen erg aantrekkelijk, stijlvol en elegant. Bovendien hebben ze een tijdloos design dat perfect past in zowel klassieke als moderne interieurs. Je kan er immers heel wat richtingen mee uit, zodat elke glazen deur naadloos aansluit bij jouw budget, smaak én woonstijl! De glazen deuren creëren dan wel transparantie in huis, toch vormen ze ook een thermische en akoestische scheiding.

Glas en privacy, gaat dat eigenlijk wel samen? Jazeker! Wanneer je liever geen inkijk hebt, kun je opteren voor matte glazen deuren. Ook over de veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Glazen binnendeuren worden doorgaans gemaakt van gehard glas, wat vijf keer sterker is dan standaard glas. Tot slot zijn de deuren eenvoudig in onderhoud én beter bestand tegen vocht dan bijvoorbeeld hun houten tegenhangers.

 

Verschillende soorten glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren zijn er in verschillende maten en soorten. Bovendien zijn ze te combineren met verschillende materialen zoals hout, natuursteen, metaal, enzovoort. Wat de vorm en techniek betreft, heb je de volgende mogelijkheden:

① Klassieke draaideur in glas

De meest standaard uitvoering van een glazen binnendeur is de traditionele draaideur, ook zwaaideur genoemd. Dit deurtype is goedkoper dan de alternatieven. Veel mensen kiezen ervoor om een glazen draaideur te combineren met andere materialen. Zo kan je bijvoorbeeld horizontale raamvlakken creëren. Een volledig glazen draaideur, zonder omlijsting, is evenwel ook mogelijk.

② Pivoterende glazen deuren

Pivoterende deuren zijn deuren waarbij de scharnieren onzichtbaar in het midden van de deur zitten (zowel onderaan als bovenaan), in plaats van aan de zijkant. Het resultaat is een unieke deur die in feite volledig om zijn verticale as kan draaien. Deze deur in glas heeft net dat tikkeltje extra en doet erg modern en strak aan. Wel is dit deurtype aan de dure kant: reken gemakkelijk op een prijs vanaf €2200, exclusief BTW.

 

③ Glazen schuifdeuren

Heel populair zijn de glazen schuifdeuren: niet enkel als buitendeur maar ook als binnendeur. Vergeleken met een klassieke draaideur is een schuifdeur ruimtebesparend; je hebt immers geen zwaairuimte nodig. Anderzijds vereist een schuifdeur wel een bredere deuropening, omdat de deur niet helemaal open kan. Een schuifdeur laat je toe om de ruimtes in huis net zo open te maken als je maar wil. Het is, esthetisch én praktisch gezien, erg interessant dat je de schuifdeur ook vóór de muur kan laten plaatsen in plaats van erin. Een zogenaamd zwevend systeem, zonder railsysteem, is een echte blikvanger! Deze glazen binnenschuifdeuren zijn bijvoorbeeld populair ter afsluiting van een dressingruimte.

④ Pendeldeur

Ben je op zoek naar een bredere, dubbele deur die naar twee richtingen kan openen? In dat geval is een pendeldeur wat jij nodig hebt! Deze doordraaideuren zijn zeer praktisch, omdat ze al open kunnen gaan als je er een duwtje tegen geeft. Zo kan je ook met volle handen de deur probleemloos openen. Een pendeldeur vereist niet noodzakelijk een kozijn; de deur kan ook gewoon in de muuropening geplaatst worden. Pendeldeuren worden vaak toegepast als douchedeuren.


 

Houten Trap

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen. Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.